De Moedige Herdershond As behaalt derde plaats op Belgisch kampioenschap IPO.

Het voorbije weekend (18-19 augustus ’18) werd het Belgisch Kampioenschap IPO van de VVDH georganiseerd in Denderhoutem door Kringgroep 38 ‘Land van Aalst en Dender’.

Dertien van de twintig deelnemers haalden vlekkeloos de eindmeet.

Met twee afmeldingen en drie diskwalificaties werd er aardig gesnoeid in het deelnemersveld.

Er werd absoluut niet met de punten gestrooid door de keurmeesters wat het niveau van de wedstrijd ten goede kwam.

Carl Onbelet en Veronique Vleugels waren zaterdag 18 augustus present op de speurvelden in het Denderland. Michel Heyvaert gaf hen 95 punten voor de speurproef en de toon was meteen gezet. Dit zou een veelbelovende wedstrijd kunnen worden.

Zondag moest Veronique op het einde van de wedstrijd aantreden met haar loopse teef.

Dit leverde beslist geen windeieren op! Een gespannen en nerveuze Veronique kaapte 84 punten weg uit de zakken van keurmeester José Buggenhout. Deze beoordeelde streng maar consequent.

Het pakwerk was als het ware nog spannender! Keurmeester Toine Jonkers was niet te verschalken en de geringste foutjes werden netjes genoteerd. Toch leverde Veroniques prestatie met haar ‘Billie’ een mooie 88 punten op.

Met 95 voor het speuren, 84 voor gehoorzaamheid en 88 punten voor het pakwerk behaalde Veronique Vleugels van ‘KG 52 De Moedige Herdershond As’ een prachtige derde plaats (267 punten) met haar teef Amber van Hamersslag (Billie).

De meegereisde supporters zagen dat het goed was een keerden tevreden terug naar het bronsgroen eikenhout.

Luc Vermeir met Louka Vom Bussardwald behaalde 269 punten evenals Luc Vanderhulst met Mats Le Petit Fouilleur.  Vermeirs pakwerk was beter met 7 punten en dat leverde hem de eerste plaats op.

Het ticket voor het wereldkampioenschap in Denemarken ligt voor hen klaar. Een prima prestatie!

Het Belgisch VVDH team wordt gevormd door Luc Vermeir, Luc Vanderhulst, Veronique Vleugels, Danny Wuyts en Raf Bertels. Ronny Van den Berghe vervolledigt het team met zijn eerste plaats uit de Universal Sieger (wildcard).