Sinterklaaswedstrijd KG 49 Duivelsberg, 2 december 2018

Een druilerige, soms stormachtige herfstzondag. De keurmeester van dienst zal gedacht hebben: ‘Ik draai me nog eens lekker om’, want hij was anderhalf uur te laat!  Zo kon een ‘opgenaaide’ Gert en een piepende Dala uiteindelijk toch nog aan de gehoorzaamheidsproef beginnen. Een heel goede oefening trouwens. Volgens Gert konden de kleine details natuurlijk nog beter. Goed voor 91 punten!

Het speuren was een ander paar mouwen. Ondanks de helse weersomstandigheden werd er goed gespeurd. Dala gaf niet op! De hoeken werden iets nonchalanter genomen maar de voorwerpen werden uitstekend verwezen. Gert was dan ook super tevreden met zijn 88 punten.

Bij het pakwerk moet Gert z’n hond een tweede keer uitroepen. De rest van de oefening verliep zeer vlot en gedisciplineerd. Enkel ‘het stellen’ was minder. Het kon ook moeilijk anders vermits de pakwerker zich te snel van de hond wegdraaide. Waarschijnlijk heeft het bezoek van de Sint hier iets mee te maken en wou de pakwerker al te snel zijn snoepjes gaan afhalen…

Met 269 punten en een verdienstelijke derde plaats zagen de Sint en de talrijk opgedaagde clubsupporters dat het goed was. De roede mag gespaard en het lekkers verorberd!

Proficiat Gert en Dala! Ook felicitaties aan KG 49 De Duivelsberg voor de knappe organisatie en de mooie prijzentafel van deze Sinterklaaswedstrijd editie 2018!