Basisopleiding programma (BOP).

Een Duitse Herdershond dient zich binnen een huisgezin en in de buitenwereld te gedragen als een sociale, betrouwbare, gehoorzame en zelfzekere hond.

De nodige karaktereigenschappen zijn bij elk correct gefokte pup aanwezig, maar dient gestimuleerd en uitgebouwd te worden door middel van juiste opvoeding en training.

Door middel van dit Basis Opleiding Programma leert u om de hond zelfzekerheid en gehoorzaamheid bij te brengen en een sociaal karakter verder uit te bouwen.

Het beste wordt hiermee zo vroeg mogelijk gestart (vanaf 3 maanden), omdat juist de jonge hond bijzonder beïnvloedbaar is in de opbouw van zijn/haar karakter en gedrag.

Correct sociaal gedrag en gehoorzaamheid wordt systematisch aan u en uw hond aangeleerd via diverse oefeningen in groepsverband met individuele ondersteuning.

Wanneer je voor deze opleiding kiest begeleiden we jou in dit boeiende proces op onze club. We leren jou en jouw hond de oefeningen aan. Eerst individueel later in duo’s of trio’s.

Volgende basisoefeningen zijn geïntegreerd in het programma naar moeilijkheidsniveau (1, 2 en 3) : aan de voet volgen (met leiband / zonder leiband), springen, zitoefeningen en afliggen / oproepen op commando, enz…

Vanaf de leeftijd van 10 maanden mag uw Duitse Herdershond worden toegelaten om eerste examen af te leggen.
Te behalen niveaus; BOP1 – BOP2 – BOP3

Na elk behaald examen is er de mogelijkheid om deel te nemen aan wedstrijden, georganiseerd door de diverse V.V.D.H. kringgroepen.

Deze basis in gedrag & gehoorzaamheid wordt beschouwd als een waardevol doorgroei programma naar eventueel andere disciplines binnen de V.V.D.H. (agility, africhting, kynologie)

  (tekstbron website V.V.D.H. – BOP)