WK WUSV IPO 2018 in Randers (Denemarken) – 7.10.’18

Het is niet iedereen gegeven om aan een wereldkampioenschap deel te nemen. Met 130 deelnemers uit meer dan dertig landen stonden twee van onze clubleden op ‘de heilige grond’ van Randers. Veronique Vleugels met haar Amber van Hamersslag (Billy) en Tanja Lutz met haar Mindy vom Ratsenheim deden hun uiterste best om hun ‘mannetje’ te staan! En met verve. Tanja verdedigde de kleuren van de Zwitserse vlag.

Veronique en Carl vertrokken op zaterdag 29 september samen met de Belgische ploeg om zo op tijd in Denemarken te geraken. Na alle administratieve formaliteiten was het tijd om te acclimatiseren en nog wat in te trainen met ‘Billy’.

Woensdag was het dan de grote dag. Veronique liet zich niet onbetuigd en haalde een prima 84 op het pakwerk onder het goedkeurend oog van keurmeester Toine Jonkers. Dat beloofde!

Na een dagje gespannen rust was het vrijdag de dag om de Deense speurvelden te verkennen. Na lottrekking en toeval mochten Veronique en Tanja op hetzelfde speurveld hun kansen wagen. Hun Italiaanse opponent die het eerste spoor mocht uitwerken toonde hoe het moest. Veroniques Billy had het niet zo begrepen op de Deense akkergrond. Toen de hond zowat een perfecte eerste hoek nam zag het er prima uit. Alleen was dit geen aangelegde hoek en was Billy het spoor bijster. De hond deed haar best om de geur terug op te snuiven. De strakke wind op de heuvels en de steenharde ondergrond staken echter stokken in de wielen. Keurmeester Clemente Grosso sprak bemoedigende woorden uit. Maar het kwaad was geschied. Met een schamele 30 punten was dit nog een troostscore. Tanja had te kampen met dezelfde problemen maar haar ervaring en volharding brachten toch nog 76 punten op!

Wie dacht de de kopjes nu gingen hangen was eraan voor de moeite! Op zaterdag moesten beiden aantreden voor de gehoorzaamheidsproef. Als een volleerde prof toonde Veronique welke trainingsarbeid hieraan vooraf is gegaan! Het was een quasi uitstekende oefening die ze liet zien. Billy toonde met overgave haar beste kant en de zin om te willen winnen. Mooi om te zien en af en toe leverde dit een open doekje op van de toeschouwers in de tribune. Met 85 punten ging Veronique zelfs Tanja met één luttel puntje vooraf!

Een prima prestatie voor onze twee deelnemers en zeker en vast een geweldige ervaring om met de wereldtop te mogen meedingen voor de prijzen.

Na nog wat aankopen in het standendorp en een gezellige verbroederingsavond met de honderden deelnemers en hun supporters trokken we terug huiswaarts. De Belgische ploeg bleef nog een dagje langer tot het WK er helemaal opzat.

Een fantastische ervaring en niet alleen voor de deelnemers…