Limburgs Kampioenschap IGP 24 februari 2019

181219 Affiche Limburgs kampioenschap.

Zondag 24 februari ’19, een dag om allicht niet vlug te vergeten. Na weken van voorbereiding waren we er klaar voor. De deelnemers, de technische ploeg en de toeschouwers waren nu meer dan welkom. Eindelijk was het zover! Het ontbijt stond netjes klaar en koffie rook heerlijk. De eerste van de tien deelnemers kwam al toe rond de klok van zeven. Wanneer iedereen het ontbijt achter de kiezen had, konden we naar de speurvelden vertrekken.
Dit was echter buiten de keurmeester van dienst gerekend! Hij zag het niet zitten dat de jongste deelnemer (11 jaar) aan de wedstrijd zou deelnemen. (Het vernieuwde IGP reglement voorziet namelijk een leeftijdsmarge van 14 jaar om aan een wedstrijd te mogen deelnemen!) Na heel wat heen en weer getelefoneer en gemail konden we de keurmeester toch overtuigen en geruststellen. Het ging immers om een interne VVDH wedstrijd waarbij de eigen reglementen prioritair zijn…!
Dit voorval bracht het tijdschema danig onder druk. Er werd nochtans goed gespeurd op de bevroren ondergrond. Brecht, de jongste telg nam sportief wraak op al het gepalaver en speurde 97 punten bij elkaar. De toon was gezet!
Op het thuisfront werd men stilaan wat zenuwachtig omdat de deelnemers om gekende redenen op zich lieten wachten. De talrijk opgekomen supporters konden in afwachting genieten van een staalblauwe hemel onder een stralende voorjaarszonnetje. Men had intussen wel de tijd om wat hondenspullen bij elkaar te shoppen bij onze standhouders (Dingo Gear, Hondensportartikelen en Euro Joe).
Ook het hamburgerstandje deed intussen gouden zaken.
Vóór het middagmaal werd het geduld van de toeschouwers niet langer op de proef gesteld en werd de gehoorzaamheidsproef afgenomen van de drie IGPI-honden en de enige deelnemende IGPII-hond.
Namiddag ging de sportieve strijd onverminderd voort! In de afdeling gehoorzaamheid werden geen echt hoge ogen gescoord, jammer.
Ook in het pakwerk slaagde geen enkele deelnemer erin de kaap van negentig punten te overschrijden. Dit zal zeker niet gelegen hebben aan onze twee pakwerkers van
dienst, Johan en Dieter, die het beste van zichzelf gaven.
Wanneer Gert met zijn loopse Dala de wedstrijd afsloot was het enkel nog wachten op de prijsuitreiking.
Op de tonen van het Limburgs volkslied werden de laureaten van de nodige felicitaties en prijzen voorzien.
We mogen fier zijn op deze prachtige wedstrijd, de start van het veertig jarige jubileum van ‘De Moedige Herdershond As’. Ook zijn we blij en trots dat ‘onze’ Gert Plevoets met zijn Dala von Alt Griethuysen een prachtige tweede plaats behaalde in de III-klasse.
              
Aan iedereen een dikke dankjewel voor het welslagen van deze mooie dag!