Voorjaarswedstrijd 27 maart 2022

Na een periode van extreme voorjaarsdroogte hadden we die ochtend geluk met het speuren. De nacht had een dauwtapijt en een mistsluier over de speurweide gelegd.  Zo konden onze twee deelnemers met een geruster hart van start gaan.                      De honden namen op een voortreffelijke wijze de geur van de spoorlegger op en werkten hun opdracht naar behoren uit. En inderdaad de resultaten bevestigden: beide behaalden een prima score van meer dan 90 punten.                                                    De toon voor deze dag was gezet.

Al was het deelnemersveld ditmaal beperkt, niets kon ons beletten er een fijne wedstrijddag van te maken.                                                                                        Terug van de speurvelden stonden Eddy met Tess en Jeroen met Sparta klaar om hun BH-proef af te leggen. Dit verliep netjes en onder het goedkeurend oog van keurmeester Sermant. Beide honden presteerden ook vlekkeloos voor de verkeersproef onder ruime belangstelling van onze toeschouwers.

De B-proef (gehoorzaamheid) werd vlot afgewerkt. Hier was het commentaar van de keurmeester correct en bemoedigend voor beide deelnemers. Met tal van tips en suggesties voor de toekomst weten Hans en Jeroen waaraan in de toekomst nog kan gewerkt worden.

In de late voormiddag kon het pakwerk netjes afgewerkt worden. Onze ‘huispakwerker’ Carl, kon de twee honden met prima werk aan mooie punten helpen. Een goede prestatie van allen.

Na het lekkere middagmaal volgde de prijsuitreiking met het toekennen van de certificaten. Alle deelnemers waren geslaagd in hun opzet: opdracht volbracht.

Proficiat voor het resultaat en alle geleverde trainingsarbeid.

Dankzij de tomeloze inzet van al onze aanwezige clubleden konden we deze leuke wedstrijd in de vroege namiddag netjes afsluiten.

(Foto’s: Birgit S.)