Zaterdag 23 oktober 2021, BOP-wedstrijd en nationale VVDH wandeling in As.

Ditmaal waren de weersvoorspellingen voor ‘onze’ wedstrijd- en wandeldag ronduit goed.

Inderdaad de najaarsstormwind was geluwd en het regende niet meer. Dat scheelt. De leden van kringgroep As hadden zich op deze dag goed voorbereid. De deelnemers waren meer dan welkom.

In de vroege ochtend kondigden de eersten zich aan. Na een welgekomen kop koffie en een broodje kon men eraan beginnen. De technische ploeg met Rudi, Peter en Gert had er zin in.

Amy beet met Quebbel de spits af.  Ze slaagden in het BOP-2 examen. Een mooie prestatie. Vervolgens werden de wedstrijden in de drie categorieën vlot afgewerkt.

Als toeschouwer merk je natuurlijk dat het telkens om dezelfde oefeningen gaat. Toch is er vaak een hemelsbreed verschil tussen de prestaties van de verschillende deelnemers. Soms zit het verschil in het kleinste detail. Soms heeft de hond er eens minder zin in, of heeft de begeleider een mindere dag…

Het is belangrijk dat elke deelnemer plezier beleeft aan zijn of haar prestatie. Vooral dat hij/zij gemotiveerd blijft voor een volgende wedstrijd. Een opgave voor de beoordelaars om elke prestatie in het juiste daglicht te plaatsen.

Na de middagpauze kwam een stralende zon tevoorschijn en werd de wedstrijd verder afgewerkt. De resultaten hiervan vind je terug op de website (https://www.vvdh.be/wp-content/uploads/2020/11/Kopie-van-211023-Kopie-van-Deelnemerslijst-Wed.-Ex.-DMH-As-23-10-2021_1-724×1024.jpg).

Intussen waren er ook al heel wat wandelaars toegestroomd. We organiseerden immers gelijktijdig de VVDH Wandeldag 2021.

We waren er op gebrand twee mooie wandelingen aan te bieden.  Het zat zeker goed als we gebruik maakten van het bestaande wandelparcours in de buurt van onze club.  Een keuze maken uit de prachtige wandelingen van het Nationale Park Hoge Kempen is een voordeel en natuurlijk mooi meegenomen als je dit kan benutten…

We probeerden onze wandelaars zekerheid te bieden door hen een routeplan mee te geven. Ook kon men dit plannetje via een QR-code op de smartphone downloaden!

We evolueren mee met de tijd 😉. Dit werd door vele deelnemers positief onthaald.

Ook werden bij de inschrijvingen de wandelstandaarden 2019 toegekend en uitgedeeld. Het was fijn dat Katrien Verreth en Peter, hierbij aanwezig waren. Zij namen trouwens de wandeladministratie voor hun rekening, waarvoor dank!

 

 

 

 

 

 

 

We mochten deze prachtige en geslaagde dag afsluiten met niets dan tevreden mensen.

’n Dikke pluim voor de inzet van alle medewerkers van KG 52 As!