Eerste ‘Heidetrofee’ bij DMH in As op 29 september 2019.

Zeven uur in de ochtend. Onder de striemende regen en met een stevige herfstwind gaat onze eerste Heidetrofee van start. Na de briefing zijn alle medewerkers klaar om erin te vliegen. Ze hebben maandenlang alles voorbereid. Deze ‘show’ zal een succes worden! De koffie staat klaar als de eerste deelnemers arriveren.

Voor onze club is deze organisatie een primeur. Een ‘extraatje’ voor het veertigjarig bestaan van De Moedige Herdershond. In totaal zes VVDH-activiteiten tijdens dit jubileumjaar. Dat kan tellen! Dankzij de hulp en de ervaring van Carl Onbelet en het werk achter de schermen van zijn ouders, Chris en Tony, werden we op het goede spoor gezet.

Zo begonnen we aan de voorbereiding. Taken werden verdeeld, vergaderingen volgden elkaar op. Afspraken werden gemaakt, contacten gelegd, bestellingen geplaatst, reclames geronseld, affiches verspreid. Gelukkig konden we rekenen op de ambitieuze groep van onze actieve clubleden! We gingen zelfs met onze ogen stelen op de Helzoldtrofee.

Enkele dagen voor de wedstrijd worden de materialen voor het terrein geleverd en kunnen we aan de slag. Langzaamaan wordt ons trainingsterrein herschapen in een heus wedstrijdterrein, met alles erop en eraan. Enkel het weerbericht is onheilspellend. Extra betonblokken moeten de tenten op hun plaats houden. Zo kunnen ze niet gaan vliegen maar wel nog aan flarden waaien. Duimen maar dat dit niet gebeurt! Ook de spandoeken en vlaggen krijgen extra spanbanden.

Als de keurmeesters Michel Mignolet en Günter Schwedes van start gaan, staan bijna zeventig deelnemers uit binnen- en buitenland te trappelen van ongeduld om hun honden te kunnen voorbrengen. Dit grote aantal doet de show alle eer aan!

In een vlot tempo worden alle reeksen afgewerkt. Stokhaar, langstokhaar, van babyklasse tot en met de gebruiksklasse. De keurmeesters zijn correct en mild in hun beoordelingen, respectvol en lovend voor alle deelnemers. Ze vinden de inspanningen van de begeleiders met hun honden in deze helse weersomstandigheden bewonderenswaardig.

De wind krijgt geen vat op onze versterkte vesting, alles blijft keurig op zijn plaats.

Ook bij de catering is het rustig. Door het gure weer is er geen stormloop op koude dranken. Vooral koffie en soep doen het goed. Met plezier stellen we vast dat de wedstrijd vlekkeloos verloopt!

Na afloop van elke reeks ontvangen de winnaars hun prijzen. Nog een foto van hen op het podium en een dikke proficiat!!

Als de meeste mensen naar huis zijn, slaan de clubleden de handen in elkaar. Tenten afbreken en opvouwen, nadarafsluitingen stapelen, stoelen sorteren, tafels op mekaar leggen, spandoeken oprollen, vlaggen strijken… In een mum van tijd is het terrein netjes opgeruimd.

Hetzelfde bij de catering. Leeggoed tellen en sorteren, frigo’s onder het afdak plaatsen. Alles klaarzetten om te worden opgehaald door de brouwer en de gemeentediensten.

Onze mensen hebben fantastisch werk geleverd!

Deelnemers en toeschouwers zijn het erover eens, de organisatie verliep prima. De lovende kritieken doen ons deugd! Met deze eerste Heidetrofee hebben we heel wat ervaring opgedaan èn geleerd van de fouten die we nog kunnen verbeteren. Daar zorgen we zeker voor bij een volgende editie!

Hopelijk ben jij er dan ook bij?