‘Sluitingswedstrijd’ 19 december 2018

Naar jaarlijkse gewoonte vond in As een VVDH ‘Sluitingswedstijd’ plaats. Een zeer mooi deelnemersveld lokte heel wat hondenliefhebber naar onze club.

Het idyllische sneeuwlandschap belette de honden niet om schitterende speurprestaties neer te zetten. Met tweemaal een 100/100 was de toon gezet. Alle honden scoorden immers meer dan 90 punten! Wie zou zich dit jaar kunnen kronen tot wedstrijdwinnaar?

Terwijl men naar de speurvelden vertrok, werd op de club de BH-proef afgewerkt. Niet alleen de honden toonden enige nervositeit! Keurmeester Diana Segers was mild voor de deelnemers en gaf na bemoedigende commentaar en de nodige tips elke geleid(st)er toch zijn brevet.

Intussen was iedereen terug van de speurvelden en werd de gehoorzaamheidsproef afgenomen. Een attente Roger Vandereycken keurde regelmatig de puntjes op de ‘i’ ! Dit kon ook niet anders met enkele kampioenen onder de deelnemers.

Bij het pakwerk moesten Carl en Björn opletten dat ze geen slippers zouden maken. Het terrein was intussen herschapen in een kleine modderpoel… Dit deerde de goed getrainde honden helemaal niet. Ook hier werd goed gespeeld en prima scores bleven dan ook niet uit.

Na de prijsuitreiking was het nog best gezellig op de club. We kunnen zeker terugblikken op een geslaagde wedstrijddag. Met dank aan alle deelnemers, het technisch personeel en onze clubleden die weer paraat waren om overal bij te springen! Nogmaals dankjewel aan iedereen!

181216-Deelnemerslijst-ingevuld